Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsvergadering

dinsdag 6 december 2022

19:30 - 23:00
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
M.S. van Veen
Toelichting

Formeel verzoek COA opvang
Live te volgen via de link:
https://www.youtube.com/channel/UC3qOEM3tjIov2a3PzZWkIqw/live

Agendapunten

  1. 1

    Er is geen mogelijkheid tot inspreken tijdens de raadsvergadering. De mogelijkheid van inspreken is geboden in de hoorzitting van 22 november 2022.

    Besluit

    De voorzitter opent de vergadering om 19.30 uur.
    De spreekvolgorde en de evt. hoofdelijke stemmingen, starten bij het lid: dhr. Van den Berg
    (D66).
    De heer Janszen (CDA) stelt een wijziging in de spreektermijnen van de raadsleden voor, namelijk CDA 14 minuten, Dorpspartij 12 minuten, Lokale Realisten en SGB 10 minuten, VVD, D66 en POI 8 minuten. De raadsleden kunnen hiermee instemmen.
    Hierna wordt de agenda ongewijzigd vastgesteld.
    De voorzitter staat stil bij het overlijden van oud-bestuurder en oud-raadslid, de heer Bevers.

  2. 2

    Het college van B&W heeft een conceptreactie op het verzoek van het COA geformuleerd en deze ligt ter vaststelling voor. Het is aan de gemeenteraad om deze brief, al dan niet gewijzigd, vast te stellen.

    Besluit

    Eerste termijn, gemeenteraad:
    De heer Van Den Berg (D66): ziet graag voldoende garanties voor een veilige en kwalitatief goede opvang met voorzieningen. De beoogde locatie behoort tot de mogelijkheden en D66 ondersteunt het voorstel van het college, het biedt een kans voor het voorliggende vraagstuk.
    De heer Vos (SGB): geeft aan de gemeente in dit vraagstuk een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft, daarbij rekening houdend met lokale bevolking en de aanbevolen locatie. SGB staat open voor opvang vluchtelingen op locatie De Zorgboog, maar niet meer dan 150 conform het conceptadvies van het college van B&W met aanvullende randvoorwaarden zoals geformuleerd in het amendement zoals wordt ingediend door de Lokale Realisten en SGB mede indient.
    De heer Vroomans (POI) geeft aan zijn partij voor opvang van asielzoeker is, maar kleinschaliger dan het COA en het college voor ogen heeft. De Zorgboog is ongeschikt, want er woont een kwetsbare groep. Daarnaast moeten er voldoende faciliteiten op de locatie zijn.
    Het voorstel van het college om 150 asielzoekers op te vangen wordt geamendeerd door het CDA, de DP, VVD en POI middels een amendement dat ingediend wordt door de heer Coopmans (DP), met daarnaast een motie voor een nieuwe onderzoeksopdracht om op zoek te gaan naar een geschikte locatie, binnen de condities van het amendement voor 2 jaar en als het goed verloopt evt. langer.
    De heer Coopmans (DP) merkt op dat locatie De Zorgboog in een afgelegen omgeving ligt met de faciliteiten van o.a. een hospice. Dit zijn redenen om deze locatie niet belasten met de opvang van asielzoekers.
    De gemeente heeft wel een verantwoordelijkheid in het huisvesten van asielzoekers, maar wel naar ratio van het inwonersaantal conform de spreidingswet. Het gaat dan om 70 of 80 asielzoekers in Bakel en bij voorkeur dient de opvang plaats te vinden in een bestaand gebouw. De Dorpspartij denkt dat er voor kleinschalige opvang draagvlak is bij de inwoners van de gemeente Gemert-Bakel.
    Namens DP, CDA, POI, en de VVD dient de heer Coopmans (DP) een amendement in bestaande uit het volgende dictum:
    Besluit:
    Het door burgemeester en wethouders hiervoor aangehaalde voorgestelde besluit in zijn
    geheel als volgt te wijzigen:

    1. De gemeente Gemert-Bakel is bereid tot vervolggesprekken met het COA om te komen tot een bestuursakkoord en aanvullende werkafspraken voor de realisatie van noodopvang voor het aantal asielzoekers wat de spreidingswet ons opdraagt (23 asielzoekers per 10.000 inwoners dus in totaal een 70 personen) voor de duur van twee jaar ergens op één of twee locaties binnen Gemert-Bakel zijnde niet het Zorgboog terrein in Bakel.
      Wij geven u reeds te kennen dat de volgende onderwerpen rand voorwaardelijk hiervoor
      zijn:
      • De locatie is bij voorkeur een bestaand onderkomen en slechts als dit niet mogelijk is komen woonunits in aanmerking.
      • De locatie bevindt zich bij voorkeur in een woonkern en niet daarbuiten.
      • Een bestuursovereenkomst tussen COA en gemeente moet geaccordeerd worden door de gemeenteraad van Gemert-Bakel.
      • Er komt een centraal meldpunt voor klachten en opmerkingen voor onze inwoners waar alle meldingen opgeslagen en gedigitaliseerd worden incl. alle meldingen vanuit de veiligheidsdiensten betreffende asielzoekers.
      • Er komt een klankbordgroep waarin zitting hebben, COA, omwonenden, gemeente en politie en welke drie maandelijks aan de gemeenteraad rapporteren via het college.
      • Sluitende afspraken voor de veiligheid binnen en buiten de hekken van de opvanglocatie(s) tussen betrokken partijen.
      • Er wordt een zero-tolerance beleid gevoerd wat betekent dat bij wetsovertredingen van diefstal, geweld, vernielingen, intimidatie een asielzoeker verwijdert wordt uit de opvang en elders buiten onze gemeente geplaatst.
      • Benodigde investeringen en exploitatie mogen niet op de gemeentelijke begroting drukken.
      • Een zorgvuldig proces waarbij het COA nadrukkelijk het voortouw neemt in aanloop naar de realisatie en tijdens de exploitatie.
      • Vervoer van bewoners door het COA naar verplichte afspraken.
      • Voldoende dagbesteding in de vorm van onderwijs, kinderopvang, taal, sport- en spelactiviteiten, contact zoeken met derden (verenigingen, instanties, etc.) vrijwilligerswerk, zelfwerkzaamheid op en rondom locaties (schoonmaken, groenonderhoud, reparaties) etc.
      • Het kunnen aanbieden van alle benodigde gezondheidszorg.
    2. De conceptreactie van het college van burgemeester en wethouders namens de
      gemeenteraad van de gemeente Gemert-Bakel aan het Centraal Orgaan opvang
      Asielzoekers (COA) zoals opgenomen in de bij dit besluit behorende brief te
      wijzigingen conform hetgeen is opgenomen onder beslispunt 1.
      De voorzitter geeft aan dit amendement als amendement één onderdeel uitmaakt van de beraadslagingen, waarbij hij opmerkt in het amendement bij beslispunt 1 in de geschreven tekst staat het gaat om 70 personen gaat en de heer Coopmans aangeeft het om een 70 tot 80 tal personen gaat. Er wordt uitgegaan van een aantal zoals aangegeven door de heer Coopmans dus 70 tot een 80 tal personen.
      Daarnaast dient de heer Coopmans (DP) namens de DP, CDA, VVD, POI een motie in met het volgende dictum:
      Draagt het college op:
      1. Op basis van gestelde kaders geschikte locaties voor de huisvesting van
      asielzoekers in beeld te brengen en de voor- en nadelen van één of twee locaties
      benoemen.
      2. De conclusies voor te leggen aan de gemeenteraad en de definitieve locatie te
      laten accorderen voordat er een bestuursovereenkomst met het COA gesloten
      wordt.
      De voorzitter geeft aan deze motie als motie één onderdeel uitmaakt van de beraadslagingen.
      De heer Janszen (CDA) benadrukt dit onderwerp een zware taak is voor lokale politici, met een grote verantwoordelijkheid. Ze hebben hier ook binnen de fractie veel over gesproken. De conclusie is dat er geen steun is voor locatie De Zorgboog. Deze locatie is ongeschikt om verschillende redenen. Het heeft een hospice, verzorgingstehuis en een recreatief uitloopgebied waardoor de opvang voor een groot aantal asielzoekers niet wenselijk is.
      Dit wil niet zeggen het CDA niet open staat voor de opvang van asielzoekers. Er ligt een maatschappelijke opdracht en er is een humanitair probleem. Kleinschaligheid is van belang en daarbij de aanstaande spreidingswet volgend dan is de opvang voor een 70 tal personen een optie. Het hangt daarnaast af van de locatie, met een duur van 2 jaar en is er dan nog opvang nodig dan kunnen vervolgafspraken worden gemaakt. Bij voorkeur betreft het een locatie met een bestaand onderkomen, daarna kan gedacht worden aan eventuele woonunits. Ook een locatie in de woonkern heeft de voorkeur, een afgelegen plek moet voorkomen worden. De raad dient betrokken te worden bij het vervolgproces waarbij meerdere kleinere opvanglocaties de voorkeur verdient waarbij ook de meerwaarde voor de gemeente onderzocht moet worden dat ook ten goede komt voor draagvlak voor een locatie.
      De heer Janszen (CDA) dient namens het CDA daarom de volgende motie in met het dictum:
      Draagt het college op:
      1. Parallel aan de voorgestelde opvang een onderzoek in te stellen naar mogelijke meerwaarde
      die gecreëerd kan worden ten goede van de gemeenschap of directe omgeving van een
      opvanglocatie;
      2. De conclusies ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad. Dit uiterlijk Q1 2023.
      De voorzitter geeft aan deze motie als motie twee onderdeel uitmaakt van de beraadslagingen.
      De heer Van den Heuvel (LR) geeft aan de gemeente een maatschappelijke plicht heeft m.b.t. de opvang van asielzoekers, maar heeft ook oog voor de veiligheid van omwonenden en de misstanden die kunnen plaatsvinden binnen de opvang. Hoe een verantwoorde keuze maken in verhoudingen die zijn verhard?
      De heer van den Heuvel (LR) dient namens LR, SGB en D66 een amendement in met het volgende dictum:
      Het voorliggende raadsbesluit als volgt te wijzigen c.q. aan te vullen:
      1. In te stemmen met het voorstel van het college zoals voorgelegd aan de gemeenteraad op 6 december 2022, en;
      Hierbij zijn de volgende onderwerpen onvoorwaardelijk aan het besluit verbonden:
      • De locatie voor tijdelijke huisvesting moet zodanig zijn ingericht dat het veiligheidsgevoel voor omwonenden, alsook azc bewoners en azc personeel optimaal wordt gewaarborgd;
      • Een bestuursovereenkomst tussen COA en gemeente moet geaccordeerd worden door zowel het bestuur van de Zorgboog als door de gemeenteraad van Gemert-Bakel;
      • Er komt een centraal meldpunt voor klachten en opmerkingen voor onze inwoners waar alle meldingen opgeslagen en gedigitaliseerd worden incl. alle meldingen vanuit de veiligheidsdiensten betreffende asielzoekers;
      • Er komt een klankbordgroep waarin zitting hebben, COA, De Zorgboog, omwonenden, gemeente en politie en welke drie maandelijks aan de gemeenteraad rapporteren via het college;
      • Sluitende afspraken voor de veiligheid binnen en buiten de hekken van de opvanglocatie(s) tussen betrokken partijen;
      • Er wordt een streng beleid gevoerd wat betekent dat bij ernstige wetsovertredingen van diefstal, geweld, vernielingen, intimidatie een asielzoeker verwijdert wordt uit de opvang en elders geplaatst;
      • Benodigde investeringen en exploitatie mogen niet op de gemeentelijke begroting drukken.
      • Een zorgvuldig proces waarbij het COA nadrukkelijk het voortouw neemt in aanloop naar de realisatie en tijdens de exploitatie;
      • Vervoer van bewoners door het COA naar verplichte afspraken;
      • Het kunnen aanbieden van alle benodigde gezondheidszorg voor de asielzoekers;
      • Voldoende dagbesteding in de vorm van onderwijs, kinderopvang, taal, sport- en spelactiviteiten, contact zoeken met derden (verenigingen, instanties, etc.) vrijwilligerswerk, zelfwerkzaamheid op en rondom locaties (schoonmaken, groenonderhoud, reparaties) etc.;
      • De voorzieningen dienen beschikbaar te zijn bij aankomst van de eerste bewoners en dienen na beëindiging van de overeenkomst met COA, indien gewenst, beschikbaar te komen voor De Zorgboog en/of bewoners van Gemert-Bakel;
      • Er een duidelijk en goed inzicht moet zijn in de voordelen maar ook in de nadelen welke de opvang voor Gemert-Bakel zullen zijn;
      • Er een duidelijk standpunt van de Zorgboog moet zijn t.a.v. het verlenen van hun medewerking aan het realiseren van voorzieningen
      • De gemeenteraad kan instemmen met het voorstel van het college maar dit geen garanties of toezeggingen zijn voor de conclusies uit het vervolgonderzoek.
      2. De conceptreactie van het college van burgemeester en wethouders namens de
      gemeenteraad van de gemeente Gemert-Bakel aan het Centraal Orgaan opvang
      Asielzoekers (COA) zoals opgenomen in de bij dit besluit behorende brief te
      wijzigingen conform hetgeen is opgenomen onder beslispunt 1.
      De voorzitter geeft aan dit amendement als amendement twee onderdeel uitmaakt van de beraadslagingen.
      Daarnaast dient dhr. Van den Heuvel (LR) namens de LR, SGB en D66 een motie in met het volgende dictum:
      Draagt het college op:
      1. Parallel aan de voorgestelde opvang op locatie De Zorgboog een onderzoek in te stellen welke meerwaarde de komst van asielzoekers kan hebben als deze opvang op locatie De Zorgboog voor maximaal 5 jaar geldt;
      2. Parallel aan de voorgestelde opvang op locatie De Zorgboog een onderzoek in te stellen welke meerwaarde de komst van asielzoekers kan hebben als deze opvang op locatie De Zorgboog voor maximaal 10 jaar geldt;
      3. Te onderzoeken op welke andere locaties in Gemert-Bakel de opvang ook mogelijk is en welk aantal asielzoekers hier denkbaar zijn;
      4. Ook voor de andere te onderzoeken locaties de meerwaarde te onderzoeken, zoals aangehaald in beslispunt 1 en 2;
      5. Dit onderzoek uiterlijk op 1 april 2023 met een voorstel voor vervolgstappen aan de gemeenteraad voor te leggen.
      De voorzitter geeft aan deze motie als motie drie onderdeel uitmaakt van de beraadslagingen.
      Mevrouw Van Berlo (VVD) geeft aan op locatie De Zorgboog een groep kwetsbare mensen woont en het voornemen van een AZC zorgt voor veel onrust. Met de reactie van het college kan de VVD niet instemmen; deze locatie heeft rust nodig. Eerder is gesproken over meerdere kleinere opvanglocaties in alle kernen, maar dit is volgens het college en het COA lastig te realiseren. Daarom de opdracht aan het college om te onderzoeken naar 1 of 2 locaties, een in Gemert en een in Bakel, conform de spreidingswet waarbij aan 70 tal asielzoekers onderdak kan worden geboden. Dit is meegenomen in het eerder ingediende amendement.
      De voorzitter schorst de vergadering voor 15 minuten.
      De voorzitter heropent de vergadering om 20.50 uur. Hij draagt het voorzitterschap over aan de waarnemend raadsvoorzitter, de heer Coopmans, aangezien hij portefeuillehouder is bij dit onderwerp.
      Eerste termijn, college B&W
      De portefeuillehouder, dhr. Van Veen, geeft aan de beoogde locatie lijkt af te vallen, maar de opdracht wordt niet zoek een oplossing voor de opvang van asielzoekers. Welke opdracht geeft de raad aan het college? Hij vraagt aan de raad om na te gaan of ieder voorliggend amendement uitvoerbaar is voor het college. De raad draagt zelf ook geen locatie aan en het is zaak om met elkaar goede afspraken te maken hoe nu verder. Het laatste woord blijft altijd aan de gemeenteraad, zoals aan begin van dit proces is afgesproken.
      Tweede termijn, gemeenteraad
      De voorzitter dankt de waarnemend voorzitter en opent de tweede termijn van de raad.
      Veel dingen zijn al gezegd in de eerste termijn.
    • Dhr. Van den Berg (D66) en de heer Vos (SGB) merken op dat het niet alleen gaat om willen helpen, maar ook moeten helpen en de kans om iets te doen mag je als gemeente niet laten liggen.
    • De heer Vroomans (POI) vraagt om een verduidelijking van de motie van LR, SGB en D66. De heer Van den Heuvel (LR) beantwoord zijn vragen; het gaat om een parallel onderzoek, waarbij gemeentebreed locaties in beeld worden gebracht voor het maken van een totaal afweging.
    • De heer Coopmans (DP) denkt het draagvlak wordt vergroot bij opvang voor een kleinere groep dan de voorgestelde 150 opvangplekken namens het college.
    • De heer Janszen (CDA) begrijpt de opdracht en zoekt naar passende oplossingen waarbij het aantal opvangplekken samenhangt met de spreidingswet. De voorgestelde locatie is niet geschikt en daar moet een passende oplossing voorgezocht worden. De vervolgfase is een zoektocht naar een geschikte locatie en het CDA is zich er van bewust dit een lang traject wordt.
    • De heer van den Heuvel (LR) merkt op m.b.t. de spreidingswet nog veel onduidelijk is en geen garanties biedt voor gemeenten. Er ligt nu een kans, misschien zijn er andere opties, maar elke locatie geeft weerstand en hij vreest met het voorgestelde traject de discussie zich gaat herhalen.
    • Mevrouw Van Berlo (VVD) begrijpt andere locaties ook weestand op kunnen roepen, maar de aangedragen locatie is niet opportuun, gezien de groep kwetsbare bewoners.
      De voorzitter geeft aan het college geen behoefte heeft aan een tweede termijn. Het is aan de raad de ingediende amendementen en moties te wegen. Hij sluit de beraadslagingen en hiermee kan overgegaan worden tot stemming.
      De raad wenst stemming over de amendementen en moties.
      De voorzitter geeft aan mevrouw M. Verkuylen (Dorpspartij) niet aanwezig is en daarmee zijn 22 raadsleden aanwezig om hun stem uit te brengen.
  3. 2.a

    Besluit

    Amendement A1, ingediend door DP, CDA, POI en VVD:
    Voor: T.J.J. van den Elsen (CDA), T.P.M. van den Berkmortel (CDA), H.A.J. van Kessel (CDA),
    H.W. Schoone (CDA), T.G.P. van den S. Janszen (CDA), J.J.W.M. van Loon (CDA),
    J.H.H.M. Smits- Overbeek (CDA), W.M. Meulenmeesters (CDA), J. Vroomans (Politiek op
    inhoud), Y.T.C. van Lieshout (Dorpspartij), W.J. van Kollenburg (Dorpspartij), A.M. Coopmans
    (Dorpspartij), J.T.M. van Berlo-van Ginneken (VVD), D.H. Bastiaannet (VVD).
    Tegen: L.J.J. van den Berg (D66), F.J.A. Dekker (D66), M.G. Vos (Sociaal Gemert-Bakel),
    Eventuin–Boogaerts (Sociaal Gemert-Bakel), C.G.P.J. Remmers (Sociaal Gemert-Bakel), A.E.A.G.
    de Laat (Lokale Realisten), B. Geerts (Lokale Realisten), W.P.M. Van den Heuvel (Lokale
    Realisten).
    Hiermee is de amendement A1 aangenomen met 14 stemmen voor en 8 stemmen tegen.
    Amendement A2, ingediend door LR, SGB en D66:
    Voor: L.J.J. van den Berg (D66), F.J.A. Dekker (D66), M.G. Vos (Sociaal Gemert-Bakel),
    Eventuin–Boogaerts (Sociaal Gemert-Bakel), C.G.P.J. Remmers (Sociaal Gemert-Bakel), A.E.A.G.
    de Laat (Lokale Realisten), B. Geerts (Lokale Realisten), W.P.M. Van den Heuvel (Lokale
    Realisten).
    Tegen: T.J.J. van den Elsen (CDA), T.P.M. van den Berkmortel (CDA), H.A.J. van Kessel (CDA),
    H.W. Schoone (CDA), T.G.P. van den S. Janszen (CDA), J.J.W.M. van Loon (CDA),
    J.H.H.M. Smits- Overbeek (CDA), W.M. Meulenmeesters (CDA), J. Vroomans (Politiek op
    inhoud), Y.T.C. van Lieshout (Dorpspartij), W.J. van Kollenburg (Dorpspartij), A.M. Coopmans
    (Dorpspartij), J.T.M. van Berlo-van Ginneken (VVD), D.H. Bastiaannet (VVD).
    Hiermee is de amendement A2 verworpen met 8 stemmen voor en 14 stemmen tegen.
    Adviesnota met raadsbesluit (gewijzigd door A1)
    Besluit:

    1. De gemeente Gemert-Bakel is bereid tot vervolggesprekken met het COA om te komen tot een bestuursakkoord en aanvullende werkafspraken voor de realisatie van noodopvang voor het aantal asielzoekers wat de spreidingswet ons opdraagt (23 asielzoekers per 10.000 inwoners dus in totaal een 70 personen) voor de duur van twee jaar ergens op één of twee locaties binnen Gemert-Bakel zijnde niet het Zorgboog terrein in Bakel.
      Wij geven u reeds te kennen dat de volgende onderwerpen rand voorwaardelijk hiervoor
      zijn:
      • De locatie is bij voorkeur een bestaand onderkomen en slechts als dit niet mogelijk is komen woonunits in aanmerking.
      • De locatie bevindt zich bij voorkeur in een woonkern en niet daarbuiten.
      • Een bestuursovereenkomst tussen COA en gemeente moet geaccordeerd worden door de gemeenteraad van Gemert-Bakel.
      • Er komt een centraal meldpunt voor klachten en opmerkingen voor onze inwoners waar alle meldingen opgeslagen en gedigitaliseerd worden incl. alle meldingen vanuit de veiligheidsdiensten betreffende asielzoekers.
      • Er komt een klankbordgroep waarin zitting hebben, COA, omwonenden, gemeente en politie en welke drie maandelijks aan de gemeenteraad rapporteren via het college.
      • Sluitende afspraken voor de veiligheid binnen en buiten de hekken van de opvanglocatie(s) tussen betrokken partijen.
      • Er wordt een zero-tolerance beleid gevoerd wat betekent dat bij wetsovertredingen van diefstal, geweld, vernielingen, intimidatie een asielzoeker verwijdert wordt uit de opvang en elders buiten onze gemeente geplaatst.
      • Benodigde investeringen en exploitatie mogen niet op de gemeentelijke begroting drukken.
      • Een zorgvuldig proces waarbij het COA nadrukkelijk het voortouw neemt in aanloop naar de realisatie en tijdens de exploitatie.
      • Vervoer van bewoners door het COA naar verplichte afspraken.
      • Voldoende dagbesteding in de vorm van onderwijs, kinderopvang,taal, sport- en spelactiviteiten, contact zoeken met derden (verenigingen, instanties, etc.) vrijwilligerswerk, zelfwerkzaamheid op en rondom locaties (schoonmaken, groenonderhoud, reparaties) etc.
      • Het kunnen aanbieden van alle benodigde gezondheidszorg.
    2. De conceptreactie van het college van burgemeester en wethouders namens de
      gemeenteraad van de gemeente Gemert-Bakel aan het Centraal Orgaan opvang
      Asielzoekers (COA) zoals opgenomen in de bij dit besluit behorende brief te
      wijzigingen conform hetgeen is opgenomen onder beslispunt 1.
      Stemverklaring
      De heer Vos (SGB), de heer Van den Berg (D66) en de heer Van den Heuvel (LR) geven aan gezien het feit dat het oorspronkelijke voorstel van het college dermate is gewijzigd door het aannemen van amendement A1, zij genoodzaakt zijn tegen te stemmen, alhoewel zij het oorspronkelijke voorstel van het college, 150 opvangplekken op locatie De Zorgboog, steunen.
      Voor: T.J.J. van den Elsen (CDA), T.P.M. van den Berkmortel (CDA), H.A.J. van Kessel (CDA),
      H.W. Schoone (CDA), T.G.P. van den S. Janszen (CDA), J.J.W.M. van Loon (CDA),
      J.H.H.M. Smits- Overbeek (CDA), W.M. Meulenmeesters (CDA), J. Vroomans (Politiek op
      inhoud), Y.T.C. van Lieshout (Dorpspartij), W.J. van Kollenburg (Dorpspartij), A.M. Coopmans
      (Dorpspartij), J.T.M. van Berlo-van Ginneken (VVD), D.H. Bastiaannet (VVD).
      Tegen: L.J.J. van den Berg (D66), F.J.A. Dekker (D66), M.G. Vos (Sociaal Gemert-Bakel),
      Eventuin–Boogaerts (Sociaal Gemert-Bakel), C.G.P.J. Remmers (Sociaal Gemert-Bakel), A.E.A.G.
      de Laat (Lokale Realisten), B. Geerts (Lokale Realisten), W.P.M. Van den Heuvel (Lokale
      Realisten).
      Hiermee is de adviesnota met (gewijzigd) raadsbesluit aangenomen met 14 stemmen voor en 8 stemmen tegen.
  4. 3

    Besluit

    De voorzitter vraagt om een moment van bezinning en sluit daarna de vergadering om 21.20 uur.